Als u achter u kijkt ziet u de Ridderhofstad Bolenstein. Vandaar de naam van deze straat, die al eeuwenlang uitkomt op de toegang tot dit van oorsprong middeleeuwse kasteel. Op het bruine bord bij de ingang van Bolenstein leest u over de geschiedenis van dit bijzondere monument.
Honderd jaar geleden was dit al een belangrijke winkelstraat voor Maarssen. Een smid, een kapper, een café, een kruidenierswinkel en slagerij bevonden zich naast de groenten-, kaas- en snoepwinkel. De straat geeft ook toegang tot het Harmonieplein met horeca, winkels en woningen. Dit plein is momenteel volop in ontwikkeling.
In de linkerbovenhoek van de foto uit 1910 is nog net een stukje te zien van de Heilig Hartkerk, gelegen op de kruising van de Breedstraat en de Bolensteinsestraat. Deze kerk is gebouwd in 1885 op de plek van een bierbrouwerij. Bij het nemen van deze foto was de kerk dus nog maar 25 jaar oud.
Bij haar 70ste verjaardag in 1999 ontving Dirkje Kuik de Zilveren Stadsmedaille van de stad Utrecht uit handen van loco-burgermeester Paulien van der Linden-de Feijter en verscheen de uitgave Feestelijk verval, een liber amicorum voor de schrijfster.
2004-2008 Kunstzaal Dirkje Kuik genaamd de Hooiwaagen, Mariaplaats 45. Initiatief Jos te Water Mulder.
2008-2012 Grafisch en Literair Museum Dirkje Kuik in voormalig woonhuis/atelier Oude Kamp 1.
Initiatief Jos te Water Mulder/Stichting Dirkje Kuik.
Regelmatig wordt een Dirkje Kuik-wandeling georganiseerd www.salonsaffier.nl
Als waardering voor haar strijd als acviste voor erkenning van transseksuelen bestaat sinds 2023 de ‘Dirkje Kuik-lezing’, een vast onderdeel van het jaarlijkse Utrechtse Queer Cultural Festival.
Een Atentietegel met QR-code ter herinnering aan Dirkje Kuik bevindt zich sinds december 2024 dichtbij haar voormalige woonhuis/atelier Oude Kamp 1. Locatie: hoek Herenstraat/Oude Kamp.
Initiatief Salon Saffier/Gemeente Utrecht.